Video Aspect Ratio: 16:9

Hoofnerd winteractie!

een beter paardenmens door beter hoeveninzicht

Helaas, dit aanbod is verlopen!

MAAK VAN 2024 EEN HOEVENJAAR MET DIT TOTAALPAKKET:


THEORIE, PRAKTIJK EN VERDIEPING VOOR EEN TE GEKKE PRIJS MET 30 PROCENT KORTING!

ben jij ook een eigenaar die het gewoon goed wil doen voor het paard?

De hoeven van je paard zijn het start- en eindpunt van iedere stap die hij zet. Het zijn de dragers, de steunpilaren en de vertalers van beweging, vierentwintig uur per dag zonder pauze. 


Hoeven kunnen niet uit, ze kunnen niet even verwisseld worden voor een paar sloffen, ze kunnen ook niet even aan de kant gezet worden voor wat rust. 


Dat betekent dat hoeven die dus zo'n belangrijke functie hebben en  24/7  moeten functioneren zonder pauze... een goede, gezonde en functionele basis moeten hebben. We hebben het niet over een laagje glitterlak of een mooi kleurtje, maar over structureel gezonde hoeven die neutraal zijn: ze hinderen het paard op geen enkel moment in zijn beweging en paard zijn. Een paard hoeft zou geen moment moeten nadenken over zijn voeten.


Gezonde hoeven zijn functioneel en neutraal

Neutraal als in: daar gooien we geen azijn overheen? Ha, natuurlijk niet. Neutraal als in: het paard hoeft er niet over na te denken en kan er op bouwen en vertrouwen. Een beetje alsof wij een steentje in onze schoen hebben. Is onze voet dan nog iets neutraals? Iets waar je zonder na te denken mee beweegt? Nee, je gaat expliciet dat steentje vermijden, je gaat compenseren, je gaat bij iedere pas bewust en actief iets aanpassen aan je beweging.


En waarschijnlijk ben je slimmer dan doorkreupelen: je schudt dat steentje uit je schoen. 


Met dit Hoofnerd pakket leer je als eigenaar, trainer of paardenprof de spreekwoordelijke steentjes (of soms hele grindpaden) in de hoeven van het paard herkennen aan de hand van de uitgebreide en inzichtelijke Fundamentals online theoriecursus. Je leert neutraal van een rode vlag onderscheiden. En je leert hoe je die stenen uit de spreekwoordelijke schoen kan schudden en hoe je voorkomt dat ze er weer insluipen in de praktische Hands-On praktijkcursus. Daarnaast ga je de verdieping in via het VIP jaarlidmaatschap dat ook in dit pakket inbegrepen zit. 


Voor de echte fanatiekelingen is er ook de mogelijkheid een uitgebreider pakket te kiezen, waarin je niet alleen de spreekwoordelijke steen leert elimineren, maar samen met Anne Schuite tijdens een praktijkdag de hele spreekwoordelijke schoen gaat analyseren en ontleden. Eigenlijk wil het gewoon zeggen dat we gezamenlijk de anatomie induiken en hoeven gaan dissecteren op de Hoofnerd Academy locatie in Belgie 


Gun jouw paard neutrale en functionele hoeven met dit ontzettend complete pakket en maak van 2024 een fantastisch hoevenjaar.

Wat kan je na zo'n hoofnerdklaarstoomproces?

Door het totaalpakket kan je straks een prima analyse maken van hoeven op vlak van hoorn, maar ook de basis qua stand en algehele gezondheid. Daarnaast weet je hoe je hoeven moet bijhouden en ben je niet meer afhankelijk van een professional die werkt naar jouw zin en tijd heeft. Je weet zelf goed hoe de stand van zaken is voor jouw eigen of andere paarden en weet wanneer je aan de bel moet trekken. Je hebt bovendien ook de nodige verdieping gehad over doorbloeding, inwendige anatomie, stand, standscorrecties, hoefbevangenheid, ondergeschoven hielen, hoefkanker, etc. Dat geeft een breed kader en een stevige basis aan iedere paardeneigenaar maar ook paardenprofessionals. Onopgemerkte hoefproblemen die ineens groot worden en problemen veroorzaken zijn verleden tijd.


Je weet ook op tijd aan de bel te trekken en een professional, zoals hoefsmid, bekapper of dierenarts, in te schakelen en kan dan goed communiceren wat er aan de hand is en wat jouw observaties zijn. 


Bovendien maak je ineens deel uit van een fijne community hoofnerds

Een totaal hoofnerpakket omvat:

FUndamentals

Met alle online video's, teksten, foto's en webinars kan je de theorie op eigen tempo doornemen.

Hands-On

Met alle theoretische voorbereiding kan je uitstekend voorbereid aan de slag op de praktijkdag en goed leren voelen, sturen en werken met gereedschap.

VIP membership

Door de uitgebreide mogelijkheden om vragen te stellen, foto's in te dienen en te sparren met medecursisten train je jouw oog en inzicht doorlopend.

Dit is wat cursisten zeggen:

Sara torfs
Als paardenarts raad ik deze cursus aan aan al mijn klanten! Door zelf meer inzicht te krijgen in gezonde hoeven, kun je je paard beter opvolgen. De cursus leert je tot in de details hoe een gezonde voet werkt en eruit moet zien. Je leert ook zien waar “afwijkingen” van die ideale toestand een symptoom van zijn en waar de oplossing dus kan zitten. Heel waardevolle cursus dus voor iedereen die de gezondheid van zijn paard goed wil managen!
Maxine chateau

Ik vond de fundamentals cursus echt een eye-opener. Het is zo gemoedelijk en gemakkelijk te volgen en te begrijpen. Ook zorgt het er voor dat je meer en meer wilt begrijpen van en over je paard. De Hands-on praktijkdag is absoluut een toegevoegde waarde. Niet alleen om te begrijpen wat we nou eigenlijk vragen van onze smeden, maar ook om te begrijpen hoe makkelijk en hoe moeilijk het tegelijkertijd is om een prachtige voet te creëren. Daarnaast is het ook nog eens super georganiseerd en gezellig. Ik zeg, doen!Michelle moelands
Zowel de Fundamentals als de Hands-on cursus is van zeer hoge kwaliteit. De cursussen zijn heel gestructureerd en stap voor stap wordt je ondergedompeld in de hoevenkennis van Anne. De uitleg is zeer duidelijk en wordt ondersteund met veel foto's, filmpjes en woordgrapjes. Na deze cursussen is de kans op een nieuwe verslaving wel gevaarlijk hoog en zal je nooit meer hetzelfde naar de hoeven van paarden kijken.


suzanne langelaar

Fantastische cursus! Echt alleen maar “aha” momenten. Hele mooie opbouw en duidelijke uitleg waardoor ik nu zoveel meer weet en een veel betere kijk heb op hoeven. Dit had ik veel eerder willen/ moeten weten en het is ook écht een aanrader voor iedere paarden eigenaar.

Wat zit er allemaal in het pakket?

Fundamentals cursus

Een uitgebreide theoriecursus met 6 modules waarin je stapsgewijs hoeven leert analyseren. Er zijn video's van alle lessen, tekst met verdieping voor wie meer wil weten, uitgebreide foto's om het goed te leren zien: de beste start om te gaan bekappen!

VIP membership

Een lidmaatschap waarmee je elke maand 1 extra verdiepend webinar of een les krijgt over een hoevenonderwerp. 

VIP Q&A

Bij het VIP lidmaatschap hoort ook een maandelijkse mogelijkheid om al jouw vragen over de theorie te stellen. Stuur jouw vragen en/of foto's in en Anne neemt alle tijd om ze tijdens het webinar te beantwoorden. 

VIP ARCHIEF

Je hebt ook toegang tot het archief met VIP webinars van de afgelopen jaren; een waardevolle kennisbank over uiteenlopende onderwerpen. Van zoolperforatie tot hoevennatuurkunde en van straalkanker tot de doorbloeding. 

Hands-On cursus

Met een uitgebreide online videovoorbereiding over gereedschap, veiligheid en bekappen kom je naar een praktijkdag waarbij alles geregeld is, van gereedschap en handschoenen tot lunch en koffie en thee met lekkers. Je kan na inschrijven zelf een van de data kiezen het komende jaar.

Hands-On Q&A 

Na de praktijkdag kan je maandelijks deelnemen aan het Q&A webinar voor alle vragen over de hoeven van jouw eigen praktijk. Stuur weer jouw vragen en foto's in en Anne kijkt enthousiast met je mee en neemt alle tijd om je te helpen. 

Of wil je het nog gekker?

kies dan voor een nóg uitgebreider pakket inclusief een 

live anatomie- en dissectiedag!

Deep dive

Voor de echte all-in, full-out hoofnerd in spe is er de optie om het pakket uit te breiden met een anatomie- en dissectiedag. Een hele dag lang leren welke structuren er onder de oppervlakte zitten en hoe de hoef en de inwendige anatomie elkaar beïnvloeden. 


Deze dag staat in het teken van theorie, maar ook heel veel praktijk. Kijken, voelen en tenslotte verkennen met je scalpel. 


Kies je deze optie? Noteer dan nu al 2 november 2024 in je agenda.

wie is de lesgever?

-Bekapper by day, nerd by night-


Ik ben Anne Schuite. Als paardengek, ruiter en vooral hoevenfiel richtte ik na ruim 10 jaar ervaring als hoefspecialist de Hoofnerd Academy op. Dit om een platform te creëren dat mijn liefde voor hoeven èn creativiteit op vlak van lesgeven en schrijven kon combineren. Vanuit de Hoofnerd Academy leer ik alles over hoeven aan alle mensen die met of rond paarden bezig zijn en ècht wil weten hoe hun paard in elkaar zit. Mensen die de meest optimale omstandigheden willen creëren voor hun paard om zo problemen te voorkomen. Dit doe ik door middel van het geven van webinars, het schrijven van blogs, het maken van video's en goede anatomiefoto's en natuurlijk door het geven van mijn online- en praktijkcursussen voor iedereen die met paarden bezig is. Daarnaast spendeer ik veel tijd aan mijn Hoofnerd Pro opleiding, een 1,5 jaar durende opleiding waarin ik mensen die echt geen rem meer hebben op vlak van kennishonger opleid tot hoefspecialist.

praktisch:

Alle theorie vind je online terug, alle webinars worden bovendien opgenomen. Je kan dus altijd alles op eigen tempo doornemen.
De praktijk is altijd in Belgie op het Hof van Lier te Zandbergen.

Na inschrijving kan je zelf een praktijkdagdatum kiezen uit een lijst, er is regelmatig een mogelijkheid op een zaterdag.

Op de praktijkdagen wordt er een complete vegetarische/vegan lunch verzorgd. Ook is er koffie, thee, water en sap, fruit en lekkers aanwezig.
Op praktijkdagen hoef je zelf niks mee te nemen: gereedschap, handschoenen, schorten, etc. zijn aanwezig. Neem gewoon jezelf en je leergierigheid mee en dan komt het goed!
Je kan het flexibel inplannen: alle online materie doe je op jouw eigen tempo, want die lesstof loopt niet weg. Alle webinars worden altijd opgenomen en zijn terug te kijken. De Hands-On praktijkdag kan je zelf inplannen op een van de ruim beschikbare data. 

DE WINTERACTIE eindigt:

23:59U OP 01-01-24 

00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden

nog meer ervaringen van cursisten:

Anke van Kessel
Vijf sterren geef ik zeer gemeend aan de Hoofnerd Academy. Het is overzichtelijk, duidelijk, eerlijk.
Ontzettend veel nuttige informatie ook buiten de uiteindelijke cursus om.
Enigste nadeel is dat ik nu mezelf bedenk hoeveel ik mijn oude ( inmiddels overleden) paardje tekort heb gedaan simpelweg dat het mij toen aan deze kennis ontbrak.😉 Hoeven zijn het hart van je paard. Geen hoeven geen paard🙏🏻 Dus doe je paard/pony een lol en ga kennis vergaren.
STefan van langeveld

Wat ben ik blij dat ik in aanraking gekomen ben met Anne en de Hoofnerd Academy! Ik was al een tijdje bezig met hoeven en had veel losse stukjes informatie in mijn hoofd. Het waren echter puzzelstukjes die geen puzzel vormden. Anne heeft ervoor gezorgd dat de puzzelstukjes in elkaar pasten. Op een heldere, authentieke manier geeft ze uitleg en maakt ze inzichtelijk hoe een hoef werkt. Ik ben er alleen maar enthousiaster van geworden en heb nog meer honger naar informatie. Ook die krijg je van Anne, in de vorm van extra webinars, filmpjes en de community. Een absolute aanrader! Voor iedereen die paarden met gelukkige hoeven wil.


Angela Wijdenes

Hele nuttige en fijne cursus voor iedereen die graag de 'diepte' in wil wat betreft hoeven. Ook erg fijne mensen die de cursus geven, petje af!


Debby bracke

Super interessante en onderbouwde cursussen. Anne heeft veel kennis en inzicht dat ze graag deelt :)


hoeven, bekappen, paarden, hoefproblemen

Laat me je hier nog even iets meer vertellen over de FUndamentals cursus

Het fundament is tenslotte de basis van alles

hoefgezondheid onder controle door kennis en kunde

  • Ben je klaar met onverklaarbare hoefproblemen?
  • Wil je in plaats van divers advies van omstanders gewoon zelf weten hoe het zit?
  • Heb je zin om zelf het heft in handen te nemen?
  • Gun jij jouw paard die neutrale en functionele hoeven?
  • Wil je voortaan niet meer onzeker zijn als het over hoeven gaat?


Dan is dit het meest complete plan dat er is. Je leert de theorie en de praktijk door middel van een uitgebreid pakket van video's, tekst, foto's, live webinars, vragensessies en een live praktijkdag. En wil je helemaal los, dan kan je kiezen voor de Deep Dive met anatomie en dissectie erbij.


Geen simpel cursusje, maar een gedegen pakket en onderbouwd geheel dus.


Schrijf je in en krijg direct toegang.