anatomisch bekappen cursus gezonde hoeven paarden

Over Hoofnerd Academy

De plek waar jij de expert wordt van de hoeven van jouw paard

Missie

Gezonde hoeven zijn essentieel voor een paard. “No feet no horse’ is een beetje een dooddoener aan het worden, maar dat maakt het gezegde niet minder waar. Een gezonde, comfortabele, functionele hoef draagt erg veel bij aan de gehele gezondheid en beweging van het paard.


Hoofnerd Academy is er voor alle eigenaren die graag nét even wat dieper in de materie duiken om optimaal voor hun paard te kunnen zorgen. Als eigenaar ben je je bewust van het belang van gezonde hoeven en zoek je dag in dag uit naar het beste voor je paard, naar oplossingen voor problemen, naar 'de beste manier' voor alles; ook hoefgezondheid. Herken jij je daarin?


Waarschijnlijk laat je regelmatig een hoefverzorger komen. Je doet je best om een zo optimaal mogelijke huisvesting te creëren en je streeft naar een paard dat het niet 'gewoon goed' doet, maar echt floreert. Je blijft jezelf bijschaven op praktisch en theoretisch vlak en leest het ene na het andere artikel. Soms mis je echter antwoorden op je vragen of mis je een eigen 'kompas' dat je zekerheid geeft over welke koers je moet varen voor een optimale hoefgezondheid voor je paard. Je wil diepgang, geen lapmiddeltjes.


De missie van Hoofnerd Academy is zorgen voor gezonde en comfortabele paarden die iedere pas trefzeker kunnen zetten zonder compensaties voor ongemakken. Dit doen we door zoveel mogelijk kennis over gezonde hoeven te verspreiden op een toegankelijke en begrijpelijke manier. Om deze missie te laten slagen moet ik jou als eigenaar aanspreken: kennis en inzicht kun je vermeerderen door het te delen. En hoe kan dit beter dan door me rechtstreeks te richten tot jou, de eigenaar die alle dagen instaat voor het welzijn van zijn of haar paard? Ik wil jou niet alleen het kompas, maar ook de kaart aanreiken richting optimale hoefgezondheid voor jouw paard.


Hier word jij de expert van de hoeven van je paard. Succes en veel plezier met alle informatie op Hoofnerd Academy!


Hartelijke groet,


Anne Schuite

Begin hier met leren:

anatomisch bekappen cursus gezonde hoeven paarden

BLOGartikelen & HOEVENWIKI

Lees alles over paardenhoeven, case studies, theorie en praktijkvoorbeelden in de blogs of de hoevenwiki.

anatomisch bekappen gezonde hoeven paarden

ONLINE CURSUSSEN & WEBINARS

Wil je een stap verder en zelf meer leren over hoefgezondheid en hoefproblemen? Bekijk hier het online aanbod.
anatomisch bekappen gezonde hoeven paarden

Leren bekappen in de praktijk

Heb jij Hoofnerd Fundamentals gevolgd en wil je praktisch aan de slag? Hier vind je de praktische cursus 'Hoofnerd Hands-On'.

Wie is Anne Schuite?

Ik ben hoofnerd in hart en nieren, bekapper en oprichter van Hoofnerd Academy. Al sinds 2005 heb ik een buitengewoon grote interesse voor hoeven en passie voor paardenwelzijn. Ik ben, net als jij waarschijnlijk, gewoon begonnen door te kijken naar hoeven en artikelen te lezen. In de vele jaren daarna heb ik zoveel mogelijk theoretische en praktische kennis opgedaan bij verschillende professionals van over de hele wereld. En dat doe ik nu, na 15 jaar, nog steeds. Je bent immers nooit uitgeleerd, toch?


De afgelopen jaren heb ik met plezier mijn klanten zoveel mogelijk uitgelegd over de hoeven van hun paard tijdens de bekapafspraken en tijdens workshops en lezingen. Met Hoofnerd Academy ga ik een stapje verder en hoop ik nog véél meer paardeneigenaren te inspireren en informeren over hoefgezondheid. Ik deel mijn kennis in de vorm van blogs, een e-book en online cursussen en praktijkdagen. Bovendien leid ik gepassioneerde hoofnerds op tot professioneel bekapper via de Hoofnerd Pro opleiding.


Heb je al zin om aan de slag te gaan?

anatomisch bekappen cursus gezonde hoeven paarden