Het online theorietraject voor wie naar hoeven wil kijken als een professional
Het online theorietraject voor wie naar hoeven wil kijken als een professional
Jij bent geen beginner meer.
Je herkent een flare. Je ziet wanneer een hoef niet klopt, zelfs als de hoefsmid zegt dat het ‘prima’ is. Je weet dat hoeven de sleutel zijn tot beweging, gezondheid en comfort en je wilt meerdan oppervlakkige uitleg.
Je wil begrijpen hoe het echt zit. Je wil de verbanden snappen tussen hoefvorm, gedrag, pathologie, beweging en biomechanica. Niet persé om bekapper te worden, maar omdat je als eigenaar of paardenprofessional serieuze invloed hebt op de gezondheid van jouw eigen paard of paarden die je behandelt en omdat je die invloed ook serieus neemt.
Je mist vaak de nuance in wat je hoort of leest, niks is zwart-wit en dat weet jij.
Je zoekt geen cursus met ‘de 5 kenmerken van een gezonde hoef’. Die ken je al.
Dit is waar ik je mee ga helpen in het Hardcore traject. Ik reik je de professionele maar toegankelijke kennis aan en geef je een logisch denkkader waarbinnen je die kennis een plek kan geven en toepassen.
en honger hebben naar vakkennis.
Je hebt een ding met hoeven. Je hebt je al verdiept, je hebt al cursussen gedaan en je weet echt al wel waar je naar kijkt. Maar het is niet compleet. Je wil meer leren, meer leren zien en meer leren helpen. Een complete professionele opleiding gaat te ver voor je, maar je zou wel graag in die lesstof kunnen duiken en de inzichten stelen.
Die scheve voeten van dat ene paard worden nu wel regelmatig bijgehouden, maar de scheefheid wordt erger. Gaat dit wel goed?
Een bevangen pony met een lamellenwig, wat doe je daar exact mee? Je zou zoiets eens van binnen willen kunnen bekijken om zo antwoorden te krijgen, maar dat kan niet zomaar.
Standcorrecties, is dat nu zo'n taboe zoals je zo vaak hoort, of zou er toch heel veel mogelijk zijn, om zo het bewegingsgestel van het paard neutraler te belasten? Want je ziet nu veel standen die er zou fout en belastend uitzien.
Antwoorden op je vragen en twijfels, die krijg je niet uit je omgeving. Maar daarmee zijn de problemen niet opgelost.
Er moet meer zijn, het moet slimmer kunnen. Rationeler. Met structuur en logica.
Tijd voor kennis voor jou, niet alleen voor de hoefspecialisten of dierenartsen.
Tijd voor een logisch kader waarbinnen je jouw kennis kan plaatsen en waarmee je vraagstukken over hoefproblemen kan analyseren.
Tijd voor je eigen onderzoek zodat je een totaalbeeld hebt van die voet, zonder dat je daarvoor jaren aan studie moet doen.
De kennis gedeeld krijgen zonder meteen professional te moeten worden, dat wil je. Problemen analyseren op basis van een systeem dat ruimte laat voor je eigen observaties en verworven kennis naast feitenkennis.
helder, nuchter en zonder dogma’s
Mijn kennis deel ik niet om je te vertellen wat je moet doen, maar om je te leren zélf te zien, begrijpen en onderbouwen wat een paard nodig heeft. Als je op zoek bent naar één vaste methode of rigide regels, ben ik niet de juiste docent voor jou. Maar als je wilt leren denken, analyseren en zélf keuzes maken in het belang van je paard, dan zit je hier precies goed.
Ik leer je niet wat je moet vinden, ik leer je waarom je iets ziet — en wat je ermee kunt doen.
Wat mij anders maakt?
Ik leer je kijken, niet napraten.
Geen standaardlijstjes of trucjes, maar écht leren analyseren. Je leert hoe de hoef werkt, wat er gebeurt bij afwijkingen, en hoe je op basis daarvan onderbouwde keuzes maakt.
Ik ben geen aanhanger van een stroming – ik ben een nerd.
Ik ben nieuwsgierig, kritisch en nuchter. Mijn aanpak is gebaseerd op feiten, op biomechanica, op wat we écht kunnen waarnemen en meten. Geen zweverig gedoe, maar praktische kennis die je vandaag nog kunt toepassen.
Onderwijzen is mijn vak.
Ik maak complexe materie begrijpelijk. Je krijgt geen stortvloed aan jargon zonder duiding, maar gestructureerde logische uitleg, ondersteund met duidelijke visuals en praktijkvoorbeelden. Zodat je niet alleen weet, maar ook begrijpt.
Vragen zijn voer voor mij. Ik wil niet alleen uitleggen wat ik weet, ik wil je hierin meenemen. Dat kan alleen als ik niet alleen uitleg geef, maar ook heel goed luister.
Ik geloof dat jij het verschil maakt.
Jij, als eigenaar of professional, ziet je paard of client op een unieke manier. Jij bent degene die signalen kan opvangen, tijdig kan handelen en het management kan bijsturen. Ik help je de kennis en het vertrouwen te ontwikkelen om daarin zelfstandig te kunnen handelen.
Waarom ik zo werk?
Omdat paarden floreren als hun mensen weten wat ze doen. Omdat het welzijn van een paard staat of valt met wat wij wel of niet zien. En omdat ik keer op keer zie hoe bevrijdend het is voor eigenaren en professionals om eindelijk zélf grip te krijgen op iets wat eerst zo ingewikkeld leek.
En dat is precies wat ik je wil geven:
Inzicht, overzicht en het vertrouwen om te handelen. Zodat jij er kunt zijn voor je paard, met kennis, zonder twijfel.
Het Hardcore Traject is voor jou als je een enorme drang naar kennis hebt. Als je wil weten. Als je wil begrijpen, sturen en helpen. Je wil doelgericht in de theorie duiken om deze meteen in de praktijk te kunnen toetsen.
Die scheve voeten van dat ene paard worden nu wel regelmatig bijgehouden, maar de scheefheid wordt erger. Gaat dit wel goed?
Een bevangen pony met een lamellenwig, wat doe je daar exact mee? Je zou zoiets eens van binnen willen kunnen bekijken om zo antwoorden te krijgen, maar dat kan niet zomaar.
Standcorrecties, is dat nu zo'n taboe zoals je zo vaak hoort, of zou er toch heel veel mogelijk zijn, om zo het bewegingsgestel van het paard neutraler te belasten? Want je ziet nu veel standen die er zou fout en belastend uitzien.
Antwoorden op je vragen en twijfels, die krijg je niet uit je omgeving. Maar daarmee zijn de problemen niet opgelost.
Er moet meer zijn, het moet slimmer kunnen. Rationeler. Met structuur en logica.
Dit traject is niet geschikt als je vooral een heel sterk basis inzicht in hoeven zoekt en er niet intensief mee aan de slag wil gaan; dan past de Fundamentals cursus beter bij je. Dit is de start voor iedereen aan de Hoofnerd Academy en geeft je al het inzicht om hoeven correct te analyseren en problemen te voorkomen.
Het traject is ook niet wat je zoekt als je echt een diploma, regelmatig praktijkonderwijs en veel persoonlijke begeleiding en toetsing wil. Ik maak een ontzettend sterke professional van je in de Hoofnerd Pro opleiding en verwijs je dan ook graag daarnaartoe.
Wat is Hoofnerd Hardcore?
Een traject voor de gevorderde eigenaar of de professional op een ander gebied die keer op keer tegen paarden met hoefproblemen aanloopt. Niet voor wie zoekt òf er iets mis is, maar voor wie al weet dàt er iets speelt en nu wil weten wat, waarom, en wat dat betekent.
Je krijgt diepgaande kennis, toegang tot pro-niveau lesmateriaal en contact met anderen die net zo gefocust en gepassioneerd zijn als jij. Zonder de verplichtingen van een volledige bekapopleiding.
We werken in rondes zodat we echt met een groep 'nerds' aan de slag gaan en naast de lesstof veel samen sparren over hoeven.
Dit gaan we doen:
Wat er exact in het Hardcore traject zit:
Dat is wat ik jou wil meegeven. Kennis om je keuzes en handelingen op te baseren:
12 x € 147,--
Met nuchtere, heldere en onderbouwde kennis kom je goed beslagen ten ijs. Niets is zo ondermijnend als mythen, van horen zeggen en ongefundeerde ideeën toepassen om een probleem op te lossen. Wapen je met kennis!
Je hebt toegang tot de uitgebreide professionele modules Anatomie, Pathologie en Biomechanica en een aantal extra VIP webinars. Als bonus heb je ook toegang tot de online Fundamentals cursus; de basiscursus met alles wat je moet weten over hoeven, anatomie en hoefgezondheid, en de Hands-On online modules die je alle basics over in de praktijk bekappen laten zien.
(en ben jij stiekem nog een beetje een hoefbeginner die tot hier doorgelezen heeft: ja, je kan ook zonder enige voorkennis instappen, want je krijgt alles tijdens dit traject ).
Let op: deze praktijksessies betaal je nog niet bij inschrijven en kan je achteraf zelf boeken en inplannen met een Hardcore korting. Zo creëer je een traject op jouw maat. Houd je het liever volledig online, dan kan dat zonder problemen.
Veelgestelde vragen/F.A.Q
Wanneer beginnen we?
Gelijk na je inschrijving kan je aan de slag. Is dat even handig
Krijg ik korting als ik al de Fundamentals of de Hands-On deed?
Stuur ons even een mailtje en we bezorgen je graag een korting op maat van je eerdere aankopen.
Wat als ik hierna toch de Pro opleiding wil doen?
De theoretische basis is dezelfde, maar de Hardcore en de Pro zijn heel andere paden qua inhoud en niet vergelijkbaar of van elkaar aftrekbaar. Wat we wel doen als tegemoetkoming is je 25% procent van je Hardcore aanschafprijs terug te geven (de los bijgekochte praktijkdagen worden niet meegerekend).